Galataport İstanbul Hakkında Her Şey | Sanat, Kültür, Seyahat ve Gastronomi

Galataport İstanbul neredeyse 200 yıldır aktif olarak kullanılmayan limanları canlandırmayı hedefleyen bir proje olarak hayata geçirildi. 2016’da yapımına başlanan bu proje, 2021 yılının Ekim ayında halkın kullanımına açıldı. Galataport İstanbul, günlük hayatı dijitalleşme sayesinde kolaylaştıran tüm imkanları ve son teknolojileri bir arada sunuyor.

Galataport İstanbul’un yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması öngörülüyor. Bu ziyaretçilerin 7 milyonunu yabancı turistler oluştururken 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun da bu proje sayesinde İstanbulu ziyaret etmesi bekleniyor.


Galataport İstanbul’a Nasıl Gidilir?

Karaköy vapur iskelesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Fındıklı kampüsüne ait binasının sahil şeridinde konumlanan bu yere ulaşmak oldukça kolay. Kendi arabasıyla gelmeyi tercih edenler için 2.400 araç kapasiteli otoparkı bulunmakta. Ayrıca bisikletle ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler içinde bir bisiklet otoparkı seçeneği yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra toplu taşımayla da bu lokasyona ulaşmak oldukça basit! Metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray istasyonlarından Galataport İstanbul’a kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bir diğer taraftan Karaköy- Kabataş vapur iskelesine yakılığı sayesinde deniz yolu ile de buraya gelmeyi tercih edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için Galataport İstanbul ulaşım rehberini ziyaret edin.


Galataport’ta Neler Yapılır?



Galataport İstanbul erişilebilir ve düşük katlı yapılarıyla mahalle konseptini yansıtıyor. Bu konseptte her zevke uygun bir alan bulmak mümkün. 29 bin metrekare alana yayılan Galata İstanbul 135 mağazaya ve 54 restorana ev sahipliği yapıyor. Burada yer alan markaların hepsi tüm hedef kitlelere ve farklı zevklere hitap ediyor. Yeme-içme ve alışveriş alanı dışında çeşitli müzeleri ve etkinlikleri de içerisinde barındırıyor. İstanbul Modern ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi burada çeşitli sergilere imza atıyor.Galataport İstanbul tüm imkanları ile her zevke uygun bir sosyalleşme alanı sunuyor.


Galataport Çevresindeki Tarihi Mekanlar


Proje sahası içerisinde bulunan tarihi binaların restorasyonu ile birçok değer İstanbul’a geri kazandırıldı. Bunun yanı sıra zeminlerde yapılan iyileştirmeler sayesinde binaların dayanıklılığı artırıldı. Galataport’un yeme içme alanı ve etkinlikleri dışında gezerek vakit geçirmek isteyenler için etrafındaki tarihi mekanları listeledik;

·         Paket Postanesi

·         Çinili Han

·         Tophane Saat Kulesi

·         Kılıç Alı Paşa Camii

·         Tophane Kasrı



The Peninsula İstanbul


Dünyada yalnızca 10 seçkin yerde bulunan Peninsula Hotels markasının bir zinciri olan otel 177 odasıyla proje kapsamında yer alıyor. İnşaatı devam eden bu otelin 2022 yılında açılması hedefleniyor. Toplam 300 milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirilen The Peninsula İstanbul sayesinde ülke ekonomisine 150 milyon Euro’luk doğrudan yabancı yatırımı sağlandı.


Yer Altı Kruvaziyer Terminali ile Bir İlk



Ana liman olarak konumlanan Galataport, günde 3 gemiye ve 15 bin yolcuya hizmet verebilme kapasitesine sahip. Özel kapak sistemi ile yer altına inşa edilen 29 bin metrekarelik bir terminal ile dünyada ilke imza atıyor. Limanda gemi olmadığı zaman özel kapak sistemi sayesinde geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor. Bu sayede erişime kapalı olan Karaköy’ün sahil şeridi şehrin en güzel yürüyüş rotalarından birisi oluyor.

Galataport İstanbul çevresinde yer alan konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın...