Yunanistan Oturma İzni Nasıl Alınır? Yunanistan’da Oturma İzni Türleri

Yunanistan oturma izni alabileceğiniz çeşitli seçenekler bulunuyor. Bazıları kolay bir yol sunarken, bazılarının uygulaması ise biraz daha zorlaşabiliyor. 

Yunan hükümeti, ekonomisini kalkındırmak için ülkede yatırım yapacak insanları ülkeye çekmek istiyor. Bu nedenle de mülk sahipleri, kiracılar, mevduat sahipleri ve ticari yatırımcılar için çeşitli oturma izni programları sunuluyor. 

Bu yazımızda, genel olarak Yunanistan’da oturma izni almanın yollarından bahsettikten sonra, en avantajlı seçenekleri değerlendireceğiz. 


Kimler Yunanistan Oturma İznine İhtiyaç Duyar?

Türkiye’nin komşusu olan Yunanistan, aynı zamanda bir Avrupa ülkesi. Bu nedenle Avrupa standartlarında iş, yaşam, sağlık ve eğitim imkanları sunuyor. Peki kimler bu oturma iznini almak istiyor?

  • Yunanistan’da yaşamak isteyenler

  • Yatırım yapmak isteyenler

  • Avrupa standartlarında eğitim görmek isteyenler

  • Sağlık fırsatlarından yararlanmak isteyenler

  • Evlilik yoluyla gelenler

  • İşlerini Avrupa’da yürütmek isteyenler


Yunanistan’da Oturma İzni Türleri

Oturma izni, bir ülkede yasal olarak en az bir yıl yaşama izninin verilmesidir. Yunanistan’daki mevzuat ve yasalara göre 5 amaçla oturma izni verilebilir:

  1. İş amacıyla

  2. Çalışmalar, gönüllülük projeleri, araştırmalar ve mesleki eğitimler için

  3. Aile birleşimi için

  4. İnsani ve istisnai diğer durumlardan dolayı

  5. Göçmen kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı mağdurları için

Kanunlarda belirtilen bu 5 tür oturma izni, sanıldığından daha fazla kişiyi kapsar. Örneğin iş amacıyla oturum izni almak isteyenlere girişimciler ve yatırımcılar dahil olabilir. Ya da “istisnai diğer durumlar” gayrimenkul sahiplerini, kiracıları ve mali açıdan bağımsız kişileri kapsayabilir. 


Oturma İzinleri Arasındaki Farklar

Yunanistan’da ikamet edenler genellikle eşit haklara ve yükümlülüklere sahiptir. Yunanistan oturum kartına sahip olanlar, ülkede yaşayabilir, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanabilir, Schengen Bölgesi’nde vizesiz seyahat edebilir. Aynı zamanda bu kişiler kanunlara uymalı va vergilerini de ödemelidirler.

Farklı türlerdeki Yunanistan oturma izinleri arasında insanlara en çekici gelen ve en çok imkanı sizlere sunan yöntem, yatırım yoluyla verilen oturma izni, yani Yunanistan Golden Visa’dır. Bu şekilde oturum alanlar, daha fazla imkana ve daha az kısıtlamaya sahip olabilirler.


Yunanistan Altın Vize İle Oturum İzni Almak

Yunanistan’da oturma izni alabileceğiniz seçenekler arasında en avantajlı ve çok imkan sunan program, Altın Vize programı. Yatırım yoluyla oturum izni alabileceğiniz bu programda verilen izin 5 yıl süreyle geçerli ve yenilenebiliyor. Aynı zamanda yatırımcıların Yunanistan’da yaşama zorunluluğu bulunmuyor. 

En az 250.000€ tutarında bir gayrimenkule yatırım yaptığınızda, oturma izni alma hakkına sahip olabiliyorsunuz. Avantajları arasında ise; hem yatırımcının hem de geniş ailesinin bu imkandan yararlanması, Schengen ülkelerine vizesiz seyahat imkanı, vatandaşların yararlandığı tüm eğitim, sağlık ve kamu imkanlarından yararlanma ve yatırımı tekrarlamadan oturum iznini yenileme var. 

Yatırımcıların Golden Visa’da en çok fayda sağladığı konu, yatırım yaptıkları gayrimenkulden gelir elde edebilmesi. Çünkü oturum izni aldıktan sonra gayrimenkulün kiralanmasına izin veriliyor. Yunanistan kira getirisi yıllık %2-%7 arasında. Gayrimenkulün emlak fiyatı ise her çeyrekte %1.2 oranında artıyor. Bu da Yunanistan’da yaşamasanız bile döviz üzerinden bir getiri elde edebileceğiniz anlamına geliyor. 


Yunanistan Oturum İzni Almanın Faydaları

  • Yunanistan’a taşınmak: Golden Visa sahibi olduğunuzda, Yunanistan’da oturum izni sahibi de olacağınız için ülkeye taşınmak sizin için bir seçenek haline geliyor. Diğer türlerde oturma izni aldığınızda, burada ikamet etmeniz bir seçenek değil, zorunluluktur. 

  • AB standartlarında yaşam: Yunanistan bir Avrupa Birliği ülkesi olduğu için verdiği eğitim, sağlık gibi hizmetler de Avrupa standartlarında. Burada oturum izni aldığınızda, aynı vatandaşlar gibi bu imkanlardan yararlanabilirsiniz. 

  • Vergi teşvikleri: Ülkenin izlediği vergi politikaları, yatırımcılara çeşitli vergi muafiyetleri sunuyor. 

  • Vizesiz seyahat: Yunanistan’da Golden Visa ile oturum izni sahibi olursanız, AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilirsiniz. 

  • AB vatandaşlığına giden yol: Oturma izni aldıktan sonra ülkede en az 7 yıl ikamet ettikten sonra, dilini de öğrenip Yunanistan vatandaşlığına başvurabilirsiniz. 

Yunanistan’da oturma izni almanın 5 türünden bahsettik. Golden Visa ile oturum alma seçeneği de, iş amacıyla ya da istisnai durumlar nedeniyle oturum izni alma kapsamına giriyor. 

Yunanistan’da oturum izni almak istediğinizde, sizin için en karlı ve avantajlı seçenek, Golden Visa olacaktır. Çünkü burada oturmaya ve yaşamaya hak kazanırken aynı zamanda bir gayrimenkule yatırım yapmış olursunuz. Bunun yanında siz ve aileniz Golden Visa’nın sunduğu çeşitli imkanlardan faydalanabilir ve onlara da Avrupa üzerinde rahat bir şekilde seyahat etme özgürlüğünü sağlayabilirsiniz. 

Yunanistan oturma izni sağlayan Golden Visa hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz


Neden Projeskop Global?

Projeskop Global, yurt dışı yatırım fırsatlarını tek çatı altında keşfedebileeğiniz bir proje portalıdır. Projeskop Global’in ücretsiz yurt dışı gayrimenkul yatırım danışmanlığı ile zamandan tasarruf edebilir, bir profesyonel ile çalışabilir ve aradığınız küresel gayrimenkul yatırımı potansiyelini çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Hemen Fırsatları Keşfedin

BİZE YAZIN

HEMEN ARA

HEMEN ARA

WHATSAPP

İLETİŞİME
GEÇİN

HABERDAR
OLUN
PROJESKOP

Bilgi Formu