Doğa Dostu Yeşil Binalar

Daha iyi bir çevre ve doğa ihtiyacının farkındalığı arttıkça, bu ihtiyacı sağlamanın yeni yolları ortaya çıkmaktadır. Bunu yapmanın son yıllarda popüler hale gelen yollarından biri de yeşil binaların inşa edilmesidir. Bu terim yaygın görünse de, gelin ayrıntılara bakalım ve daha fazlasını öğrenelim!

Yeşil Bina Nedir?


Yeşil Binalar, iklimin doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirir. Böylece doğa üzerinde olumlu bir etki yaratmayı amaçlarlar. Ayrıca doğal kaynakları koruyarak yaşam kalitesini arttırırlar. Sadece evler değil, okullar, ofisler, hastaneler ve daha birçok tesis yeşil bina olarak geliştirilebilir.

Her ne kadar tüm yeşil binaların ortak bir noktaları olsa da her ortamın farklı bir işlevi olduğu için yapılar aynı olamaz. Kültür, gelenekler ve iklim koşulları süreci etkiler. En iyi verimi almak için her koşula uygun bir yapı tasarlanmalıdır.



Her bina yeşil bina olarak değerlendirilemez. Bunun için bazı şartlar gereklidir. Bunlar;

• Geri dönüşüm sağlaması

• Enerji ve su kaynaklarının verimli kullanımı

• Yenilenebilir enerjilerin kullanılması

• Değişen çevreye uyum sağlayan yapılara sahip olması

• Sürdürülebilir malzemelerle inşa edilmesi

 
Yeşil Binaların Faydaları Nelerdir?


Yeşil binaların en büyük faydası çevreye olurken, aynı zamanda ekonomik ve sosyal faydalar da sağlamaktadır. Daha az su, enerji ve doğal kaynak kullanımı sunan yapılar iklime ve çevreye önemli katkılar sağlar. Kendi enerjisini üretebilen ve yenilenebilir enerji kullanabilen binaların küresel ölçekte sera gazı emisyonlarını azaltma potansiyeline sahip olması da oldukça önemli.

Bu binaların yapım sürecinde enerji sistemleri düşük maliyetlerle hazırlanmaktadır. Bu sayede mülk değeri artarken harcama değeri düşmektedir. Ayrıca yaşam alanında kullanılan yenilenebilir enerji kaynakları yaşam maliyetlerini düşürmektedir. Çevresel ve ekonomik etkilerinin yanı sıra olumlu sosyal etkileri de beraberinde getirmektedir. Temiz havanın kişisel faydaya olumlu bir etkisi olduğu da görülmektedir. Bu tür doğa dostu yapılar, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha üretken yaşam alanları sunarak sadece çevreyi değil, insanları da etkilemeyi amaçlıyor.


Yeşil Binalara Örnek 3 Proje

Çevre dostu seçeneklere uyum sağlayan projelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu projeleri sizler için özetledik…



MSY Nefes

Pendik'te bulunan MSY Nefes 3 blokta toplamda 195 daireden oluşuyor. Yeşil Bina özelliklerini taşıyan bloklarda yer alan gri su sistemi, kullanımdan sonra yağmur suyu, lavabo ve duşlardan gelen atık suların depolanmasını ve kullanılmasını sağlıyor. Bu sayede su tasarrufu yaparken hem çevreye hem de bütçenize fayda sağlayan bir yaşam alanı yaratmak mümkün.



Karmar Sakura

Basin Ekspress'te yer alan proje 4 blok ve 241 daireden oluşuyor. 2+1, 3+1, 4+1 daire tiplerine sahip olan projenin tamamı yeşil bina olarak hayata geçirildi. Lavabodan gelen suyu tuvaletlerde, yağmur suyunu bahçe sulama sisteminde kullanan proje gün ışığından da maksimum düzeyde faydalanıyor.


Kiptaş Pendik Arkatlı

Pendik'te yer alan 10 bloklu daireler güneş enerjisi kullanarak yenilenebilir enerjiye öncelik veriyor. Güneş enerjili aydınlatma kullanan akıllı ev teknolojisine sahip proje, yeşil binalar olarak hayat buluyor.

Çevre dostu ve enerji tasarruflu projeler ve daha fazlası için bize ulaşın.


BİZE YAZIN

HEMEN ARA

HEMEN ARA

WHATSAPP

İLETİŞİME
GEÇİN

HABERDAR
OLUN
PROJESKOP

Bilgi Formu