Selanik: Deniz, Plaj, Doğa Bir Arada

Denize sıfır konumda yer alan Selanik, Atina’dan sonra Yunanistan’ın en büyük ikinci şehri. Kent, zengin bir tarihe ve kültüre sahip. Aynı zamanda Yunanistan’ı keşfetmeye başlayabileceğiniz harika bir lokasyon. 

Türkler için ise Selanik çok büyük bir öneme sahip. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu şehir olması, bu şehir ile farklı bir bağ oluşturuyor. Bu nedenle özellikle Yunanistan’a yerleşmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri bu bölge.

Akdeniz iklimine sahip olan kentin kuzeyi Balkan ikliminin etkisi altında. Bu nedenle bu bölgelerde kışlar daha soğuk geçebiliyor. Fakat Yunanistan’ın diğer bölgelerine göre daha ılık bir iklime sahip. Dolayısıyla yılın her mevsimi ziyaret edilebilir. 

Selanik’e Nasıl Gidilir?


Yunanistan’ın en büyüleyici şehirlerinden biri olan Selanik’te, uluslararası bir havaalanı mevcut. Buradan Avrupa’da çeşitli başkentlere günlük uçuşlar yapılıyor. Aynı zamanda Yunanistan merkezinden karayolu ile kente ulaşabilirsiniz. Tüm bu imkanların yanında, nostaljik bir seyahat isterseniz, Yunanistan ana karasından ve Atina’dan kalkan trenler vasıtasıyla şehre ulaşabilirsiniz.

Makedonya’nın çeşitli yerlerinden ve Atina merkezinden kalkan otobüsler ile Selanik’e gitmek mümkün. KTEL otobüsleri olarak bilinen bu araçlar, ülkenin her yerinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Burası ünlü ve tarihi bir kent olduğu için Atina ve Halkidiki’den bu kente düzenlenen turları da keşfedebilirsiniz. 

Kent Yunanistan’ın en büyük limanlarından birine sahip. Limandan Kiklad ve Sporad adalarına feribot seferleri de düzenleniyor. Böylece deniz yoluyla ulaşım da mümkün hale geliyor. 

Gezilecek Yerler ve Yapılacak Etkinlikler

Önemli kültür turizmi başkentlerinden biri olan Selanik’te birçok ünlü müze ve park bulunuyor. Burada tarihi ve turistik yerleri keşfetmek için onlarca farklı seçeneğiniz var. 1997 yılında kentin Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin ardından tüm yıl boyunca şehirde düzenlenmeye başlayan farklı festivaller ve etkinlikler de meraklıların ilgisini çekiyor. 

Şehirde gezilebilecek yerlerin çoğu neredeyse yürüme mesafesinde ve genellikle şehrin en merkezi noktası olarak kabul edilen Aristoteles Meydanı çevresinde yer alıyor. Atatürk’ün doğduğu bu şehri gezmeye karar verdiğinizde, Atatürk’ün evini ve Atatürk Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bunun yanında Selanik Sinema Müzesi, Ote Tower, Spor Müzesi ve Arkeoloji Müzesi de ilginizi çekebilecek alternatifler arasında. 


Burada yapılabilecek en popüler aktivite alışveriş. Alışveriş üçgeni olarak isimlendirilen şehir merkezindeki alışveriş bölgesi, büyük mağazaların bulunduğu Egnatia caddesi, Nikis caddesi ve Venizelou caddesinden oluşuyor. Aynı zamanda Selanik’in geleneksel pazarlarından biri olan ünlü Bezesteni pazarı da kent merkezine çok yakın. Şehrin çevresinde çok az güzel plaj bulunsa da, Yunanistan’daki tüm plajlara şehir merkezinden ulaşmak oldukça kolay. Hatta çoğu sahil beldesi şehirden bir saatlik araç yolculuğu kadar yakında bulunuyor. Yine de kentten ayrılmadan denizin tadını çıkarmak isterseniz, Selanik’in en güzel 4 plajı; Agia Triada, Asprovalta, Perea ve Epanomi plajı.

Selanik’te Ne Yenir?

Yunanistan’ın kuzeyinde yer alan şehirde çok çeşitli restoranlar, bar ve kulüpler bulunuyor. Kentte yeme-içme mekanları her semte yayılmış olsa da en ünlü mekanlar şehrin en merkezi noktası olan Aristoteles Meydanı'na yürüme mesafesinde bulunuyor. Selanik'teki öğrenci topluluğunun geniş olması nedeniyle restoran ve barlar tüm yıl boyunca açık.

Lezzet mekanlarını arıyorsanız, hem yöresel hem de dünya mutfaklarından lezzetler sunan mekanları burada bulabilirsiniz. Selanik'te yemek mekanlarının bulunduğu en ünlü mahalle Ladadika isimli bölge. Burada geleneksel tarza sahip tavernalar bulunuyor. Bu tür geleneksel meyhanelere ilgi duyuyorsanız, Eski Şehir olarak da bilinen Ano Poli semtinde benzer mekanları bulmak mümkün. 

Selanik’in ünlü yemekleri arasında ise ilk sırada özellikle sabahları tüketilen Bougatsa var. İnce bir hamurun içine konulan bir harçla yapılıyor ve kentin sembolü niteliğinde bir yiyecek. Eğer sokak lezzetlerini seviyorsanız, ızgara et ile yapılan Souvlaki deneyebilirsiniz. Geleneksel tatlılar arasında ise Türk lokumuna benzeyen Loukoum ve üçgen şeklinde üretilen Trigona Panaramatos var.


Golden Visa ile Selanik’te Yaşamak

Hareketli yaşam ve kaliteli bir hayat için ihtiyacınız olacak her türlü imkana sahip bu şehirde yaşamak ister miydiniz? Özellikle Türkler için manevi değere sahip bu kentte yaşamak artık imkansız değil. Bir gayrimenkul yatırımı yaparak Selanik’te oturum izni almanız mümkün. 

Golden Visa adı verilen bu program birçok AB ülkesinde uygulanıyor. En çok tercih edilen ülkeler arasında ise Yunanistan var. Özellikle Türklerin büyük ilgi gösterdiği bir şehir olan Selanik’te ise belirli bir değerin üzerinde gayrimenkul satın alarak burada oturma iznine sahip olabilirsiniz. Üstelik yatırımınızla eşinizi, 21 yaş altı çocuklarınızı ve ebeveynlerinizi de Golden Visa sahibi yapabilirsiniz. Bu programın bir diğer avantajı da AB ülkelerine vizesiz seyahat imkanı vermesi. 

Selanik’te bir ev yatırımı yaparak Yunanistan’da oturum izni alabileceğiniz Golden Visa programı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz


BİZE YAZIN

HEMEN ARA

HEMEN ARA

WHATSAPP

İLETİŞİME
GEÇİN

HABERDAR
OLUN
PROJESKOP

Bilgi Formu